Протягом минулого тижня в Україні спостерігалися різноманітні зміни в цінах. Низький рівень торговельної активності в умовах зростаючого обсягу пропозиції сприяв зниженню вартості капусти.
Експерти проєкту EastFruit відзначили, що мінімальна ціна на цей популярний овоч зменшилася з 35 до 32 гривень за кілограм.
Щодо овочів, то ціни залишаються майже незмінними для всіх продуктів. Вартість лише салату знизилася з 150-220 до 180-200 грн/кг.
Хурма стала дорожчою в порівнянні з минулим тижнем. Вартість зросла з 60-190 до 95-210 гривень за кілограм. Тим часом гранат подешевшав – з 110-120 до 95-115 грн/кг.
Виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин підкреслив, що українцям варто очікувати підвищення цін на продукти вже цієї весни. На ціну продуктів впливають проблеми з електроенергією та опаленням, а також рівень інфляції.
На його думку, замороження соціальних стандартів призведе до зростання попиту на недорогі товари.