Найбільш затребувані овочі в Україні на минулому тижні стали дешевшими. Після двох тижнів підвищення, ціни на моркву трохи знизилися.
Аналітики проєкту EastFruit повідомили, що верхня межа цін зменшилася з 34 до 30 гривень. Крім того, вартість картоплі також знизилася – нижня межа впала з 20 до 18 гривень.
Броколі та цвітна капуста стали дешевшими в порівнянні з минулим тижнем. Ціни знизились з 134-145 до 115-120 та з 140-145 до 135-140 грн/кг відповідно. Водночас, кабачок подорожчав з 85-90 до 100-120 гривень за кілограм.
У секторі овочів спостерігається підвищення цін на зелений лук – максимальна вартість зросла з 150 до 170 грн/кг. В той же час, верхня цінова межа кропу знизилася з 250 до 230 грн/кг. Крім того, ціна на салат знизилася з 180-200 до 150-180 грн/кг.
Сегмент фруктів відзначився зростанням цін на найбільш популярні позиції. Так, ціна на яблука зросла з 23-35 до 25-40 гривень за кілограм, тоді як груші виросли в ціні з 65-95 до 110-120 гривень. Також підвищилася вартість кілограма лимонів – з 65-100 грн/кг до 70-105. Водночас, максимальна ціна на мандарини знизилася з 145 до 95 гривень за кілограм.
У лютому індекс цін на рослинні олії досяг рівня 156 пунктів, що на 2% більше, ніж у січні, і на 29,1% вище, ніж у аналогічний період минулого року.
Ціни на м'ясо у лютому склали 118 пунктів, що є зниженням на 0,1% в порівнянні з січнем. У лютому індекс цін на молочну продукцію досяг 148,7 пункту, що на 4,0% більше, ніж у січні, і на 23,2% більше в порівнянні з минулим роком. Окрім того, індекс цін на цукор в минулому місяці складав 118,5 пункту, що на 6,6% перевищує січневі показники.