Протягом минулого тижня ціни на картоплю, моркву, капусту, буряк та зелень в Україні залишилися стабільними. Однак спостерігається збільшення вартості огірків.
Аналітики проєкту EastFruit підкреслили, що максимальна ціна на популярний салатний овоч збільшилася з 100 до 150 гривень. Одночасно зафіксовано зростання цін на помідори: нижня межа піднялася з 85 до 90 гривень. Також спостерігається подорожчання кабачків – нижня ціна підвищилася зі 100 до 110 гривень.
У той же час знизилися ціни на цвітну капусту з 135-140 грн/кг до 115-120 грн і броколі – з 115-120 грн/кг до 110-115 грн.
Найбільш вживані в Україні овочі за минулий тиждень стали менш дорогими. Після двох тижнів підвищення цін, морква трохи подешевшала, а також знизилась вартість картоплі. Водночас, постачання томатів на ринку скорочувалося, і ціни на них зросли.
Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин зазначив, що в Україні спостерігається зростання інфляції, і цей процес, ймовірно, буде продовжуватися. Він також підкреслив, що на рівень цін в країні істотно впливають імпортні поставки та війна.