Минулого тижня в Україні спостерігалося зростання цін на деякі овочі та фрукти. Зокрема, значно піднялася вартість буряка.
Цвітна капуста також подорожчала у порівнянні з минулим тижнем. Ціни зросли з 115-120 до 140-145 грн/кг. Окрім цього, гарбуз став дорожчим – з 25-30 до 30-40 грн/кг.
На минулому тижні в Україні ціни на моркву почали знижуватися – нижня межа цін зменшилася з 28 до 26 гривень за один кілограм. Одночасно, вартість помідорів також знизилася – нижня цінова межа впала з 90 до 85 грн/кг.
У категорії зелені вартість салату знизилася з 150-180 до 80-150 гривень за кілограм.
Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин зазначив, що в Україні спостерігається зростання інфляції, і цей процес буде продовжуватися.
Він зазначив, що на ціни впливають бомбардування української енергосистеми, оскільки це підвищує витрати на енергетичні ресурси, що, в свою чергу, позначається на собівартості продукції, а також низький врожай минулого року і залежність від імпорту.