Українські фермери на цьому тижні були змушені знизити відпускні ціни на цибулю через зменшення попиту на фоні значного збільшення її пропозиції. Такі дані оприлюднили аналітики проєкту EastFruit.
Як повідомляє 8 канал, дрібні фермерські господарства зараз активно розпродають цибулю, що зберігається в неопалюваних сховищах. Вони готові знижувати ціну, аби реалізувати продукцію до настання холодів. Нині репчатий лук пропонують за 5–10 грн/кг (приблизно $0,12–0,24 за кілограм), що в середньому на 25% дешевше у порівнянні з кінцем минулого тижня.
Слід відзначити, що в Україні нині ціни на цибулю приблизно на 41% нижчі, ніж торік. Представники ринку пояснюють це тим, що виробники відклали значну частину якісної продукції на зберігання, плануючи продавати її вже в зимовий період.
Щодо роздрібної торгівлі, то, за інформацією 8 каналу, у супермаркетах АТБ цибулю можна придбати по 7,95 грн/кг, у мережі Varus — за 6,90 грн/кг, а в Silpo за кілограм цього овоча просять не менше ніж 11 гривень.
Тим часом на ринку овочів, фруктів і ягід України відбуваються чергові цінові коливання. Зокрема, сезон реалізації огірків із місцевих теплиць вже добігає кінця, що призводить до щоденного подорожчання цього овоча. Також зросли ціни на якісну моркву.

