Українські фермери змушені знижувати вартість ріпчастої цибулі через послаблення попиту та зростання пропозиції, повідомляє 8 канал.
За даними аналітиків проєкту EastFruit, багато дрібних господарств виводять на ринок овочі зі сховищ, які не обладнані належним чином, і готові знижувати ціни, щоб продати продукцію до настання холодної пори року.
На сьогоднішній день українські виробники пропонують цибулю за ціною від 5 до 10 грн за кілограм (еквівалент $0,12-0,24), що приблизно на 25% нижче рівня цін кінця минулого тижня.
Варто підкреслити, що поточна вартість ріпчастої цибулі на 41% менша, ніж у цей же період минулого року. Крім того, ринок відзначає труднощі з закупівлею високоякісної продукції, адже фермери зазвичай залишають найкращі цибулини для зберігання з метою реалізації в зимовий період.
У великих торговельних мережах України ціни на цибулю відрізняються: в АТБ можна купити за 7,95 грн/кг, у Varus — за 6,90 грн/кг, а в Сільпо — від 11 грн/кг.
Динаміка цін на овочі, фрукти та ягоди в Україні залишається нестабільною і змінюється щотижня. Зокрема, сезон тепличних огірків місцевого виробництва поступово завершується, що тягне за собою їх щоденне подорожчання. Також спостерігається підвищення вартості якісної моркви.

