Експерти оновили директиви щодо вмісту "здорових" поживних речовин, щоб спростити споживачам вибір продуктів, які особливо позитивно впливають на здоров'я. Відтепер виробники можуть добровільно вказувати переваги своїх товарів на упаковці, якщо вони відповідають новим критеріям, встановленим Управлінням з контролю за продуктами харчування та лікарськими засобами США (FDA).
У представництві FDA підкреслили, що інформація про "здорові" продукти може суттєво допомогти споживачам в оцінці їх відповідності дієтичним потребам. "Доступність інформативного маркування продуктів харчування розширює можливості для вибору і може підштовхнути до здоровішого харчування, якщо виробники активно адаптують рецептуру своїх товарів згідно з новими вимогами", – зазначили фахівці.
Щоб продукт отримав статус "здоровий", він повинен відповідати таким критеріям:
– Містити певну кількість їжі з однієї або більше харчових груп (наприклад, фрукти, овочі, знежирене і нежирне молоко).
– Дотримуватися встановлених обмежень на насичені жири, натрій та додані цукри.
Наприклад, щоб крупи отримали статус "здорових", вони повинні містити певну кількість цільного зерна та відповідати обмеженням для насичених жирів, натрію та доданих цукрів.
Горіхи, насіння, жирна риба (наприклад, лосось), деякі види олій і вода – це приклади продуктів, які раніше не мали статусу "здоровий", але тепер вони визнані основою збалансованого харчування і рекомендовані в Дієтичних рекомендаціях. Тепер ці продукти відповідають стандарту "здоровий". Багато інших товарів, таких як певні різновиди арахісової олії і консервовані овочі та фрукти, також можуть претендувати на цей статус.
Виробники, які вирішили відзначити свої продукти як "здорові", мають три роки на те, щоб адаптувати свою продукцію до нових вимог.
Виноградний сік, окрім противірусних властивостей завдяки вмісту вітаміну С, також є чудовим джерелом кальцію та корисним для серця напоєм. "Виноградний сік містить такі корисні сполуки, як ресвератрол та флавоноїди", – повідомив доктор Кріс Мор, сертифікований дієтолог і фізіолог.