Про що ви дізнаєтеся:
Якісні макарони виготовляються з твердих сортів пшениці. Хоча такі продукти коштують дорожче, вони не перетворюються на ненаситну масу під час приготування, навіть якщо їх переварити чи не додати соус або олію.
За словами агрономів у відео на Ютуб-каналі ТСН, тверда пшениця має прозору структуру. У м’яких сортах більше клейковини і крохмалю. Тверді сорти вважаються менш калорійними, але їхня ціна вища. Наприклад, у відео зазначається, що тонна твердої пшениці коштує 8200 гривень, тоді як м’яка — приблизно 6000 гривень.
Макаронна індустрія України, як вказується у відео, орієнтована на виробництво з м’яких сортів пшениці через високі ціни для більшості українців (макарони з твердих сортів вдвічі дорожчі).
Досить багато людей люблять макарони, але не всі можуть дозволити собі їх часте вживання. Ті, що утримуються від їх споживання, або постійно дієтують, або просто не знають, як їх правильно готувати.
Однак більшість дієтологів впевнені, що нічого кращого за вироби з твердих сортів пшениці не знайти. Ціна сама говорить за себе: якщо не знаєте, які макарони вибрати, зверніть увагу на їх вартість. Звісно, висока ціна не завжди є гарантією якості, але все ж вона є вагомим показником.
На жаль, якісні макарони дорожчі за звичайні, проте їхні переваги очевидні.
Якщо уникати розмов про ціни, є кілька ознак, які можуть допомогти вам оцінити якість макаронів за їх зовнішнім виглядом.
Якісні макарони продаються виключно в упаковці. Який виробник буде постачати дорогі сорти без упаковки? Тому, якщо ви бачите величезні коробки з макаронами на полицях, не варто сподіватися, що вони будуть якісними.
Якщо в упаковці половина макаронів поламана, це вже свідчить про їх низьку якість.
Упаковка не повинна містити крихт. Якщо ви помічаєте не лише зламані макарони, а й макаронний пил, то про яку якість йдеться?
Не купуйте макарони сірого кольору – це ознака ненадійної продукції.
Опрацьовуючи склад продукту, якщо в ньому менше 10 грамів білка на 100 грамів готового виробу, то ви тримаєте суміш із дорогого та дешевого борошна у своїх руках. Це робиться для зниження витрат на виробництво, але шкодить якості. За стандартами, вміст білка повинен становити 12 грамів на 100 грамів продукту. Якщо ви бачите інші цифри, то це підробка, а не виріб з твердих сортів пшениці. Пам’ятайте, чим менший вміст білка, тим гірша якість макаронів.