Експерти EastFruit повідомили, що вартість овочів зросла з 16-17 гривень за кілограм до 17-20. Водночас триває підвищення цін на огірки – з 95-150 до 100-160 грн/кг, а також спостерігається здорожчання солодкого перцю – верхня межа цін піднялася з 185 до 205 гривень.
Ціни на цвітну капусту також зросли, порівняно з минулим тижнем. Вартість піднялася з 115-120 до 140-145 грн/кг. До того ж, гарбуз також подорожчав – з 25-30 до 30-40 грн/кг.
На минулому тижні в Україні розпочалася тенденція до зниження цін на моркву – мінімальна ціна зменшилась з 28 до 26 гривень за кілограм. У той же час, вартість помідорів також знизилася – нижня цінова межа впала з 90 до 85 грн/кг.
Ціна на салат у сегменті зелені зменшилася з 150-180 до 80-150 гривень за кілограм.
Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин заявив, що в Україні спостерігається зростання інфляції, і цей тренд буде продовжуватися.
Він зазначив, що на вартість впливають обстріли енергетичної інфраструктури України, адже це призводить до збільшення витрат на енергію, що, в свою чергу, позначається на собівартості товарів. Крім того, фактором є невдалий урожай минулого року і залежність від імпортних ресурсів.