Також зросли ціни на цвітну капусту, яка тепер коштує 140-145 грн/кг в порівнянні з 115-120 грн/кг тиждень тому. Окрім цього, вартість гарбуза піднялася з 25-30 до 30-40 грн/кг.
На минулому тижні в Україні зафіксовано зниження цін на моркву — мінімальна вартість опустилася з 28 до 26 гривень за кілограм. Одночасно ціни на помідори також скоротилися: нижня межа знизилася з 90 до 85 грн/кг.
У категорії зелені ціна на салат знизилася з 150-180 до 80-150 гривень за кілограм.
Учасник Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин зазначив, що в Україні спостерігається зростання інфляції, і цей процес продовжиться.
На його думку, ціни формуються під впливом обстрілів української енергетичної інфраструктури, що веде до збільшення витрат на енергію, які відображаються в собівартості товарів, а також негативним врожаем попереднього року і залежністю від імпортних постачань.