На українському ринку цибулі цього тижня спостерігається суттєве здешевлення через скорочення попиту при одночасному збільшенні пропозиції овоча. За інформацією проекту EastFruit, малі фермерські господарства активно реалізують запаси без спеціального обладнання для зберігання й прагнуть знизити ціни, щоб продати цибулю до настання холодів.
Наразі українські виробники пропонують ріпчасту цибулю за ціною від 5 до 10 грн за кілограм (приблизно $0,12-0,24), що в середньому на 25% нижче, ніж наприкінці минулого тижня. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року овочі зараз на 41% дешевші. Проте експерти ринку зазначають, що придбати цибулю високої якості стає дедалі складніше, бо кращу продукцію господарства відкладають на зимове зберігання.
У провідних супермаркетах України ціни на цибулю різняться: в мережі АТБ овоч коштує 7,95 грн/кг, у Varus – 6,90 грн/кг, тоді як у Сільпо ціна стартує від 11 грн за кілограм.
Крім того, за останній тиждень в Україні помітно змінилися ціни на інші овочі, фрукти та ягоди. Зокрема, сезон продажу огірків із місцевих теплиць поступово добігає кінця, що викликає щоденне зростання їх вартості. Також підвищилася ціна на якісну моркву.
Про поточні тенденції на ринку овочів та фруктів 8 канал інформує на основі аналітичних даних.

